Juodaan, syödään ja otetaan valokuvia

Hei jano! Ota kuva!

Tölkin sihautuksesta tai viinipullon korkin rusauksesta tietää, että leiri on valmis ja tänään matka ei vielä jatku. Ollaan pysähdytty välietapille. Leirintäalueella on aika pysähtyä ottamaan valokuva silloin, kun reissaajalla on kuppi kädessä. Istua jökötetään auton, vaunun tai teltan edessä retkituolilla. Katsellaan vaivihkaa toisten kalustoa. Odotetaan seuraavaa ruoka-aikaa. Skoolataan ja otetaan kuva reissukavereista retkituoleillaan. Tällainen kuva löytynee jokaisen joskus leirintäalueita harrastaneen albumista.

Lapsuudestani muistan perheemme tehneen yhden telttailumatkan ja muistan vain yhden valokuvan tuolta matkalta. Istun keinussa ja hörpin mehua muovisesta retkimukista. Festari-iässä telttailu niin sanotusti räjähti käsiin aiempaan verrattuna. Festareilla janottaa ja kuvahan siitäkin on saatava. Ohessa kuva Provinssirockin liepeiltä vuonna 1987.

Miksi tällainen janoisen telttailijan kuvaaminen on niin kivaa ja must? Kertooko se siitä, että ollaan tosiaankin vapaalla? Juodaan ulkona eikä virkavalta puutu asiaan (ainakin noista nuoruuskuvista tulee se mieleen). Nautitaan, päivän ajot on ajettu. Ollaan yhdessä, jutellaan, rentoudutaan, nauretaan, juodaan ja syödään, ilmassa on loman tuntua.

Cämpinger arvostaa yksinkertaista ruokaa

Ruoka on reissussa on yleensä yksinkertaista ja aina hyvää. Mikä onkaan parempaa, kuin trangialla keitetty kahvivesi. Meillä on usein mukana kaksi retkikeitintä. Kahteen keittimeen päädyimme viime kesänä vahingon kautta: Keittimen poltin unohtui kotiin. Olimme tuolloin Virossa, jossa etsimme poltinta lukuisista kaupoista. Lopulta ostimme uuden (ylihintaisen) retkikeittimen. Ylipäätään retkeilytarvikkeiden löytäminen Viron kaupoista on hankalaa ja valikomat ovat suppeat. Kaksi retkikeitintä on kuitenkin osoittautunut hyväksi ratkaisuksi silloin, kun matkustamme isolla porukalla eli kun lapset ovat mukana.

Joskus jaksaa panostaa kesäherkkuihin...

...joskus ei.

Leirintäalueilta löytyy yleensä keittiö, jossa voi valmistaa ruokaa. Jotenkin siellä ruoan valmistaminen tuntuisi liian arkiselta emmekä ole sitä tehneet kuin pakon edessä. Parhailta maistuvat “lisää vain vesi” -einekset ja muut retkikeittimessä helposti valmistettavat herkut. Pitää olla toista kuin kotona.

Grillaaminen onnistuu campingalueilla lähes aina. Grillihetket ovat olleet poikkeuksetta hauskoja. Usein leirintäalueiden isäntäväki on halunnut olla apuna grillin sytytyksessä ja niinpä heidän kanssaan on vietetty hauska juttutuokio jos toinenkin. Puolassa isäntä kyllästyi tulitikkuihimme ja sytytti grillin “liekinheittimellä”. Tarjosimme heille suomalaiset makkaramme ja he tarjosivat meille puolalaista makkaraa. Viime kesänä Suomessa makkarat jäivät syömättä, kun törmäsimme grillipaikalla kokkiin seurueineen. Seurueessa sattui olemaan puolisoni entisiä oppilaita ja he pyysivät seurakseen aterialle. Söimme elämämme maistuvimmat tortillat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.